Boek KwaZakhele

Er wordt in Zuid-Afrika hard gewerkt aan een heel bijzonder boek: het boek KwaZakhele. Het boek zal lezers door middel van veel foto’s en verschillende korte verhalen een bijzondere inkijk geven op het dagelijkse leven in dit Township in Zuid-Afrika. Het is een compleet andere wereld dan de onze.

Het KwaZakhele Township is de reden waarom het Ubomi Obutsha Centre bestaat. Zij zijn onlosmakelijk verbonden. Er is een causale samenhang tussen de persoonlijke verhalen van de deelnemers aan de programma’s van het Ubomi Obutsha Centre en het leven in een township. Een aantal van deze bijzondere  verhalen worden gedeeld in het boek KwaZakhele. Naast persoonlijke verhalen van de bewoners van KwaZakhele, vertelt het boek ook over de maatschappelijke structuren van deze enorme woongemeenschap. Verder wordt er verteld over het ontstaan, over de grote historische gebeurtenissen die hebben plaatsgevonden, over de zorg en het onderwijs, over de leefbaarheid en ordehandhaving, over wantoestanden, leefgewoontes maar ook over feesten en tradities en over traditionele gerechten recepten. We willen hierbij graag een eerlijk beeld geven, zonder sensatie.

De bijzondere verhalen zijn actueel en zijn met kennis van zaken geschreven. De foto’s bij de verhalen zijn allemaal gemaakt door Mahbele, hij is geboren en opgegroeid in KwaZakhele en nu werkzaam bij het Ubomi Obutsha Centre.

We willen graag voor het einde van dit jaar, 2022, een eerste druk realiseren. Je kan ons dus enorm helpen om nu al voor één of meerdere exemplaren een bestelling te plaatsen. Een enkel exemplaar kost €60. Zodra het boek is gedrukt wordt het zo snel mogelijk opgestuurd.

Bestellen kan via onderstaand formulier. De winst gaat uiteraard volledig naar het Ubomi Obutsha Centre. Met een bestelling draag je bij aan de mogelijkheid voor het Ubomi Obutsha Centre om lokaal en internationaal fondsen te werven, wat de basis is voor de continuïteit van het centrum.