Wie zijn wij

Stichting Ubomi Obutsha Nederland (SUON) zet zich sinds 2011 in voor de kinderen, jongeren en hun gezinnen in het Kwazakhele Township in Gqeberha (Port-Elizabeth), Zuid-Afrika. Wij vinden dat alle kinderen recht hebben op gelijke ontwikkelingskansen. Ons doel is dat zoveel mogelijk kinderen met hulp van het Ubomi Obutsha Centre deze kansen krijgen. Hoe we dat doen is terug te vinden in ons beleidsplan Stappen Zetten evenals onze Jaarverslagen.  

  • Bestuur
    Maak kennis met ons bestuur.
  • Visie en missie
    Lees hier onze visie en missie.
  • Documenten
    Op deze pagina staan onder andere ons beleidsplan en financieel jaarverslag

Het Ubomi Obutsha Centre

Het Ubomi Obutsha Centre werd ruim 20 jaar geleden opgericht door Amerikanen Don en Judy Bixler. Zij gaven gehoor aan de behoeften van de kinderen en hun gezinnen van Kwazakhele township in Port Elizabeth, Zuid-Afrika. Sinds 2005 leidt Mark Lawler het centrum. Sindsdien is het centrum enorm gegroeid.

De leefomstandigheden in het township worden gekenmerkt door moeilijke omstandigheden. Dat maakt deze kinderen kwetsbaar in hun ontwikkeling. Door de programma’s van het Ubomi Obutsha Centre krijgen de kinderen en hun verzorgers hulp bij het versterken van de samenhang binnen het gezin, het verhogen van hun veerkracht en het ontwikkelen van hun zelfredzaamheid. De kinderen worden ondersteund in hun sociale, academische, cognitieve en spirituele ontwikkeling. Daarnaast worden gedoneerde middelen (zoals voedsel, maar ook verzorgingsartikelen) uitgedeeld.