Uitstapjes

Voor zowel de kinderen, tieners of vrijwilligers organiseert het Ubomi Obutsha Centre geregeld kleine uitstapjes. Wij dragen vaak bij aan deze welkome afleidingen van de dagelijkse beslommeringen waar de kinderen en vrijwilligers mee te make hebben.

In 2018 hebben we de vrijwilligers van het UOC een weekend op pad gestuurd voor teambuilding en ontspanning. Op deze manier kon het team zich opladen en hoefde het even niet te zorgen voor anderen, maar werd er voor hun gezorgd. Hiertoe hebben we €1341,- gedoneerd.

In 2016 zijn een aantal kinderen die zich dat jaar bijzonder goed hebben ingezet, bij het centrum én daarbuiten, op Summer Camp geweest. Hier konden zij heerlijk ontspannen en meedoen aan gezellige activiteiten. Wij hebben hier €420,- aan bijgedragen.

Voor de Educare is er in 2013 en 2014 een leuk en educatief uitstapje georganiseerd. Een uitstapje is voor deze kinderen vaak één van hun weinige kansen om het leven buiten Kwazakhele Township te zien. Ze zijn naar een miniatuurtreinen-park geweest.

In 2013 mochten de basisschoolkinderen die de afgelopen periode hard en goed gewerkt hadden als beloning mee naar de bioscoop. Op deze manier probeert het Ubomi Obutsha Centre het harde werken en leren te stimuleren. De tieners gingen aan het eind van het jaar naar een Life Skills Camp, een meerdaags kamp waarin de nadruk ligt op samenwerken. De jongeren leren veel over zichzelf en van elkaar, middels allerlei survival-achtige opdrachten. Voor hen een geweldige ervaring!

De tieners die zich in 2012 goed hebben ingezet op school en betrokken waren bij het volgen van de programma’s van het Ubomi Obutsha Centre, zijn een hele dag in het middelpunt van de belangstelling gezet.  Ze zijn gaan winkelen, lekker gaan uiteten en naar de bioscoop geweest. Twee tieners kregen een extra prijs: zij mochten een vlucht maken in een klein vliegtuigje! De kinderen van de Educare zijn op stap geweest naar Holmeleigh Farm, een kinderboerderij. Ook heeft het Ubomi Obutsha Centre 5 tieners meegenomen op kamp. Het teencamp is gericht op teamwork en het overwinnen van obstakels, bijvoorbeeld met hiken.