Noodhulp

Omdat er door de Covid-19 pandemie weinig mogelijk was in Zuid-Afrika, hebben we in 2020 €525,- gedoneerd voor noodhulp. Het Centrum heeft dit geld gebruikt naar eigen inzicht en heeft hier geen verantwoording voor hoeven afleggen.

Normaal gesproken dragen wij niet bij aan de bijdragen voor de lokale vrijwilligers. Wij vinden dat dit de verantwoordelijkheid van het centrum zelf is. Maar door grote geldproblemen lukt het het UOC niet haar vrijwilligers te belonen voor hun inzet. Omdat wij voldoende donaties hebben ontvangen, hebben we in 2019 hier toch €500,- aan bijgedragen.

In juni 2017 hebben wij €3350,- overgemaakt naar het Ubomi Obutsha Centrum omdat er geldtekort was. Het centrum heeft dit geld besteed aan doelen waar zij het op dat moment het beste kon gebruiken. Hierdoor is er ongeveer €910 naar de maandelijkse boodschappen gegaan, zoals de snacks en het eten voor de Educare. €1210 is besteed aan rekeningen voor kosten rondom communicatie, zoals telefoonkosten. Ongeveer €200 is uitgegeven aan printkosten voor materialen voor de verschillende programma’s. Een bedrag van €630 is naar de brandstofkosten voor het ophalen van het voedsel en donaties gegaan. Ten slotte is €400 gereserveerd voor de kosten van het opknappen en verbeteren van de bibliotheek.

In mei 2016 is er €4695,- gedoneerd aan het Ubomi Obutsha Centre. Het doel van de donatie bestond uit verschillende onderdelen. Zo is er €735 gedoneerd aan materiaal voor activiteiten, zoals schrijfwaren en speelgoed. Er is €1980 overgemaakt bedoeld voor voedsel voor de kinderen en medewerkers van het Centre en niet te vergeten de soepkeuken. Nog eens €1980 is bestemd als bijdrage aan de vaste lasten, waarbij je kunt denken aan gas/water/licht, maar ook bijvoorbeeld de vergoedingen voor vrijwilligers, onderhoud van het gebouw en internetkosten. Tenslotte is uiteraard ook het vaste driemaandelijkse bedrag overgemaakt, bedoeld om Mark Lawler, de directeur van het Centre, te ondersteunen.

Half november 2015 is er een bedrag van €6728,- naar Zuid-Afrika gegaan. Met dit bedrag heeft SUON bijgedragen aan nieuwe T-shirts met het logo van het Ubomi Obutsha Centre voor de kinderen en de vrijwilligers van het centrum, boodschappen voor twee maanden, een deel van de vaste lasten voor drie maanden en een lunch en cadeautjes om de vrijwilligers van het centrum te bedanken tijdens de jaarafsluiting.

Begin april 2015 is er een bedrag van €1500,- gedoneerd aan het Ubomi Obutsha Centre. Hiermee heeft het centrum een deel van de vaste lasten voor de volgende maand en een deel van de vergoedingen voor de vrijwilligers die werkzaam zijn bij het centrum kunnen bekostigen. Daarnaast is er ook een deel van het bedrag ingezet voor de moestuin, waar het centrum haar eigen groenten kan verbouwen om op die manier een eigen inkomen te genereren.

In juni 2014 heeft SUON een fantastisch bedrag kunnen doneren aan het Ubomi Obutsha Centre, namelijk €4941! Dit bedrag is gebruikt voor diverse doeleinden. Zo is er geld gespendeerd aan schoolspullen en toiletspullen voor de kinderen van het centrum. Daarnaast is er geld gedoneerd voor de verplichte schooluniformen van de kinderen, de reparatie van de wasbakken en voor beveiligingscamera’s. Deze camera’s dienen ter extra beveiliging van het centrum naar aanleiding van eerdere inbraken.