Een verdrietig bericht

Gisteren ontvingen we het bericht vanuit het Ubomi Obutsha Centre dat mama Sekiwe vrijdagavond in het ziekenhuis is overleden. Ze kreeg afgelopen weekend een beroerte waarna ze werd opgenomen in het ziekenhuis en niet meer herstelde.


Sekiwe begon haar reis bij Ubomi Obutsha doordat ze voedselpakketten ontving voor haar familie. Daarna sloot ze zich aan bij de groep mensen die oorspronkelijk de voedseltuin hebben opgezet. Het centrum zag haar potentie en ze kreeg een paar basistaken in het centrum. Daar heeft ze geholpen met het opzetten van het Educare-programma. Ze is nu al vele jaren de hoofdleerkracht Educare. Daarnaast leidde ze de afgelopen 3 jaar een van de ‘life skills’-groepen en gaf ze opvoedingsondersteuning. Ze was geliefd als mama bij al deze kinderen.

Hoe verdrietig de situatie ook is, het was geweldig om haar als onmisbare kracht van het Ubomi Obutsha Centre te kennen. We danken haar voor haar enorme betrokkenheid bij alle kinderen van het centrum. Haar familie en alle medewerkers van het centrum wensen we veel sterkte bij het verwerken van hun grote verlies.