Boek KwaZakhele

Er wordt in Zuid-Afrika hard gewerkt aan een heel bijzonder boek: het boek KwaZakhele. Het boek zal lezers door middel van veel foto’s en verschillende korte verhalen een bijzondere inkijk geven op het dagelijkse leven in dit Township in Zuid-Afrika. Het is een compleet andere wereld dan de onze.

Naast persoonlijke verhalen van de bewoners van KwaZakhele, vertelt het boek ook over de maatschappelijke structuren van deze enorme woongemeenschap. Verder wordt er verteld over het ontstaan, over de grote historische gebeurtenissen die hebben plaatsgevonden, over de zorg en het onderwijs, over de leefbaarheid en ordehandhaving, over wantoestanden, leefgewoontes maar ook over feesten en tradities en over traditionele gerechten. We willen hierbij graag een eerlijk beeld geven, zonder sensatie.

De bijzondere verhalen zijn actueel en zijn met kennis van zaken geschreven. De foto’s bij de verhalen zijn grotendeels gemaakt door Mabhele, hij is geboren en opgegroeid in KwaZakhele en nu werkzaam bij het Ubomi Obutsha Centre.

We willen graag in 2024 een eerste druk realiseren. Je kan nu al voor één of meerdere exemplaren een reservering plaatsen. Een enkel exemplaar kost €60. Zodra het boek is gedrukt, wordt het zo snel mogelijk opgestuurd.

Bestellen kan via onderstaand formulier. De opbrengst gaat uiteraard volledig naar het Ubomi Obutsha Centre. Met de aanschaf van het boek draag je bij aan de continuïteit van het centrum.